Peter van Mierlo treedt terug als ceo van FMO

Peter van Mierlo treedt terug als ceo van FMO

11-06-2020 Op 11 juni maakt FMO bekend dat Peter van Mierlo heeft besloten terug te treden als chief executive officer. Van Mierlo vervulde sinds 2018 de rol van bestuursvoorzitter van de financieringsmaatschappij.   

Peter van Mierlo startte in 2018 bij de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Bij zijn aanstelling kreeg hij de opdracht om de organisatie klaar te maken voor de toekomst, waarbij de focus lag op compliance en ‘Know Your Customer’ (KYC) processen, en meer transparante verslaglegging en berichtgeving.

Van Mierlo geeft aan dat de transformatie en het werk van FMO een voortvarend gevolg moeten krijgen in het belang van de werknemers en stakeholders van het bedrijf. ‘FMO is op de goede weg om haar rol in de toekomst zeker te stellen maar is daar nog niet. We hebben afgelopen jaren flinke stappen gezet, echter gaandeweg is er meer discussie ontstaan over de wijze van aansturing van de transformatie waardoor ik mijn eigen effectiviteit zag teruglopen. Alle energie moet worden gestoken in het veranderproces en ik wil dat niet in de weg staan. Daarom heb ik de raad van commissarissen meegedeeld terug te treden als ceo van FMO. Ik betreur dat maar het belang van de organisatie moet voorop staan’, aldus Van Mierlo.

Voorzitter van de raad van commissarissen Dirk Jan van den Berg betreurt het dat Van Mierlo heeft besloten de organisatie te verlaten. Van Den Berg: ‘In de afgelopen twee jaar heeft hij een uiterst waardevolle bijdrage geleverd aan de transformatie van de organisatie. Zijn visie, focus op ontwikkeling en scherpe blik zullen gemist worden. Wij gaan op zoek naar een opvolger die FMO verder kan brengen.’

Van Mierlo zal nog drie maanden bij FMO blijven in de rol van adviseur aan de management board dat bestaat uit crfo Fatouma Bouaré en cio Linda Broekhuizen.

Meer over Peter van Mierlo

Peter van Mierlo nieuwe ceo FMO

Peter van Mierlo nieuwe ceo FMO

25-04-2018 Met ingang van 1 juli 2018 treedt Peter van Mierlo aan als nieuwe ceo van ontwikkelingsbank FMO.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook