Shell-CEO Peter Voser in eerste helft 2014 met pensioen

Shell-CEO Peter Voser in eerste helft 2014 met pensioen

03-05-2013 Op 2 mei 2013 kondigde Shell-CEO Peter Voser aan in de eerste helft van 2014 met pensioen te zullen gaan.

Peter Voser is sinds 2009 CEO van het wereldwijde olieconcern en bekleedde van 2004 tot 2009 een positie binnen de board van Shell als CFO.

Peter Voser volgde Jeroen van der Veer op, die op zijn beurt zitting nam als non-executive in de board of directors. Naar een geschikte opvolgende bestuursvoorzitter zal de komende maanden worden gezocht.

OUDGEDIENDE
Peter Voser is een oudgediende bij Shell. In 1982 trad hij aan bij de Zweedse divisie van het olieconcern en hij bekleedde er diverse financiële functies. In 2002 werd hij financieel topman bij ingenieursbureau ABB, maar al na twee jaar keerde hij terug naar Shell waar hij begon als CFO en in 2009 als bestuursvoorzitter.

Voser kwam op een kritiek moment terug. Luttele maanden daarvoor bleek dat Shell zijn bewezen oliereserves enorm had overdreven. Die waren een kwart lager. Door het schandaal moest toenmalig financieel-directeur Judt Boynton opstappen. Voser werd binnengehaald om orde op zaken te stellen, zoals hij daarvoor had gedaan bij ABB.

Bij Shell verdwenen in de periode tot 2009 onder zijn leiding vijfduizend van de 102.000 arbeidsplaatsen als gevolg van de herstructurering.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook