Philip Houben stopt als CEO Wavin

31-03-2010

Philip Houben stopt als CEO Wavin

Philip Houben stopt als CEO van Wavin. Hij heeft aangekondigd aan het einde van 2010 te willen terugtreden.

Hij was zijn hele leven actief in de verpakkingsindustrie, maar in 2000 stapte Philip Houben over naar Wavin. Als bestuursvoorzitter overzag hij onder andere in 2006 de beursgang van de buizenfabrikant. In de laatste jaren ging het wat minder goed met Wavin. De beurskoers daalden langzaam maar zeker en de resultaten kregen nog eens extra te lijden van de gevolgen van de kredietcrisis.

Henk ten Hove nieuwe CEO Wavin
De raad van commissarissen heeft Henk ten Hove aangewezen als opvolger van Philip Houben. Als de aandeelhouders ermee instemmen zal hij hem opvolgen aan het einde van 2010. Henk ten Hove (1952) is al sinds 1982 werkzaam bij Wavin en heeft inmiddels de positie van Executive Vice President.

Lees ook:
> Biografie Philip Houben
> Wavin bereikt nieuw akkoord over leningen
> Francine Houben (Mecanoo) vs Philip Houben (Wavin)
> Nieuwe reorganisatiegolf Wavin door terugval markt Europa
> Donald Kalff: "Het gaat om economische waardecreatie"

Meer over Philip Houben

Philip Houben nieuwe commissaris Unit4

Philip Houben nieuwe commissaris Unit4

Philip Houben, voormalig Wavin topman en thans voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP), is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) Unit4.

Philip Houben benoemd tot voorzitter NVP

Philip Houben benoemd tot voorzitter NVP

Philip Houben, oud CEO Wavin, is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP).

Interview met Philip Houben

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

Ernstige onderkapitalisering van het bedrijfsleven na de oliecrisis leidde in 1984 tot de oprichting van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). In deze rondetafel blikken (oud-)NVP-voorzitters terug op de soms roerige geschiedenis van hun jubilerende vereniging en kijken ze vooruit naar de toekomst van private equity en venture capital in Nederland. ‘De relevantie zal alleen maar toenemen.’

‘Private equity is belangrijk voor de bv Nederland’

‘Private equity is belangrijk voor de bv Nederland’

Philip Houben, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen, breekt een lans voor een sector van onschatbare maatschappelijke waarde.

 

Francine Houben (Mecanoo) vs Philip Houben (Wavin)

Francine Houben (Mecanoo) vs Philip Houben (Wavin)

Voor dit estafette-interview koos toparchitect Francine Houben voor haar oudste broer Philip, CEO van het beursgenoteerde Wavin. Beiden zijn werkzaam in de bouw, maar in compleet andere sectoren. “Het is de tegenstelling van oogstrelende gebouwen versus simpele buizen. En dan zeg ik het nog netjes.”
Tussen grootkapitaal en dorpspomp

Tussen grootkapitaal en dorpspomp

Hoe krijg je als buizenmaker gepassioneerde werknemers? Philip Houben, CEO van marktleider Wavin, liet scholen op Mali van riolering voorzien.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook