Philippe Vollot treedt toe tot groepsdirectie Rabobank

Philippe Vollot treedt toe tot groepsdirectie Rabobank

10-06-2022 Rabobank heeft op 10 juni bekendgemaakt dat Philippe Vollot toetreedt tot de groepsdirectie als chief financial economic crime officer (cfeco).

Philippe Vollot start op 1 oktober 2022 als chief financial economic crime officer en lid van de groepsdirectie. Zijn benoeming is wel nog onder voorbehoud van positieve toetsing door de toezichthouder. Zijn benoeming volgt op de eerdere aankondiging dat Rabobank binnen haar groepsdirectie deze nieuwe rol creëert om de betreffende eerstelijns KYC-activiteiten, inclusief transactie monitoring en sancties, bij de bank te centraliseren.

Vollot brengt volgens Rabobank een schat aan ervaring in op het gebied van bestrijden van witwassen, het opzetten van herstelprogramma’s en kennis van daaraan gerelateerde (internationale) wet- en regelgeving. Hij is actief geweest bij onder andere Deutsche Bank en Danske Bank, waar hij diverse rollen op het gebied van compliance vervulde.

De raad van commissarissen van Rabobank geeft aan verheugd te zijn met de benoeming van Vollot. 'Zijn track record op het gebied van financial crime, compliance en AML is indrukwekkend,' aldus Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen. 'Vanuit zijn rollen bij Danske Bank en Deutsche bank heeft hij ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van hersteltrajecten. Philippe Vollot heeft bewezen verandering teweeg te kunnen brengen, procedures in te regelen en complexe problemen op te lossen, aan de hand van zijn sterke moreel kompas. Met zijn kennis en kunde zien wij in hem een inspirerend leider om ons verder te gidsen naar een robuuste en toekomstbestendige KYC-organisatie. We zien uit naar zijn komst.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook