Pier Eringa kondigt vertrek bij ProRail aan

Pier Eringa kondigt vertrek bij ProRail aan

21-03-2019 Pier Eringa heeft zijn vertrek bij spoorbeheerder ProRail aangekondigd. 

Pier Eringa is herbenoemd maar heeft aangegeven zijn functie neer te leggen op het moment dat het bedrijf is omgevormd tot een zelfstandig bestuursorgaan dat direct onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat valt.

De verwachting is dat deze omvorming op 1 januari 2021 gerealiseerd is.

De termijn van Eninga loopt af op 1 april dit jaar maar wordt nu verlengd voor een beperkte periode tot er een geschikte opvolger is gevonden. Pier Eringa is sinds 2015 ceo van ProRail.

Eringa heeft aangegeven een stap opzij te zetten zodra de nieuwe topman- of vrouw van ProRail is gevonden. Het precieze tijdstip van overdracht wordt bepaald in overleg met de raad van commissarissen van ProRail.

Meer over Pier Eringa

Pier Eringa stopt als ceo Transdev

Pier Eringa stopt als ceo Transdev

08-03-2021 Transdev heeft op 5 maart 2021 bekendgemaakt dat Pier Eringa per direct stopt als ceo van het bedrijf. Sinds september 2019 was hij in dienst bij Transdev.

Interview met Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

11-03-2020 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Pier Eringa is ceo bij Transdev Nederland en voormalig president-directeur van Prorail en ook voorzitter raad van toezicht amateurvoetbal bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook