Pier Eringa nieuwe president-commissaris Ajax

Pier Eringa nieuwe president-commissaris Ajax

25-01-2023 Pier Eringa wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen, met de intentie hem te benoemen als voorzitter. Hij volgt Leen Meijaard op, die eerder bekendmaakte af te zien van derde termijn.

Pier Eringa is voorzitter van Gelre Ziekenhuizen, Stichting Open Nederland en Theater & Congres Orpheus. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur bij Infrabel en lid van de raad van toezicht van het OLVG. Pier Eringa was eerder al toezichthouder in het voetbal, namelijk als lid van de raad van toezicht amateurvoetbal bij de KNVB. Daarvoor heeft hij meerdere toezicht posities bekleed en was hij ceo bij Transdev.

De voordracht van Pier Eringa wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die wordt gehouden op 14 maart.

Interview met Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

11-03-2020 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Pier Eringa is ceo bij Transdev Nederland en voormalig president-directeur van Prorail en ook voorzitter raad van toezicht amateurvoetbal bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook