Piero Overmars benoemd tot commissaris bij SNS Reaal

Piero Overmars benoemd tot commissaris bij SNS Reaal

12-07-2010 SNS Reaal is van plan Piero Overmars voor te dragen als nieuwe commissaris van het bedrijf. Zijn benoeming zal eind 2010 plaatsvinden.

Sinds april van dit jaar geeft Piero Overmars als directeur en voorzitter leiding aan de stichting Nyenrode. Deze stichting is onderdeel van de Nyenrode Business Universiteit, waar hij in 1987 zijn MBA behaalde.

Oud-bestuurslid ABN Amro
Piero Overmars heeft diverse functies bekleed binnen het bankwezen en de financiële dienstverlening. Van 1989 tot 2007 was hij werkzaam voor ABN Amro in onder meer Tokyo en Singapore. In 2006 werd hij benoemd tot lid van het bestuur bij de bank.

Amerikaanse hypotheken
Tot 2007, kort na de overname van ABN Amro door Fortis, was Piero Overmars bestuurdslid van de bank. Hij werd mede verantwoordelijk gehouden voor de grote verliezen die ABN Amro leed op de handelsportefeuille in London, waar destijds gehandeld werd in pakketten van Amerikaanse hypotheken.

Nevenfuncties
Naast Piero Overmars zijn toekomstige functie als commissaris van SNS Reaal heeft hij verschillende commissariaten bij kleine- en middelgrote bedrijven. Hij is zowel lid van de raad van commissarissen bij ingenieursbedrijf Aronsohn als van Dijk Educatie.

Benoeming Piero Overmars
SNS Reaal heeft eveneens het voornemen om Piero Overmars te benoemen tot commissaris van SNS Bank en Reaal Verzekeringen. Hierover zal eind 2010 op de algemene aandeelhoudersvergadering beslist worden.

Lees ook:
> Biografie Piero Overmars
> Piero Overmars president-bestuurder stichting Nyenrode
> CEO's stappen vroegtijdig op
> Groenink: 'ABN Amro hooguit 20 miljard waard'
> ABN Amro verliest geld op lening AZ stadion

> Raad van Commissarissen SNS Reaal

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook