Pieter Jongstra nieuwe voorzitter raad van commissarissen APG

Pieter Jongstra nieuwe voorzitter raad van commissarissen APG

27-01-2020 APG Groep NV kondigt op 27 januari 2020 aan dat Pieter Jongstra door de raad van commissarissen is verkozen tot voorzitter. In de afgelopen weken was Jongstra al plaatsvervangend voorzitter van de raad van commissarissen, maar werd nu unaniem verkozen tot vaste voorzitter.

Pieter Jongstra volgt Jaap van Manen op, die per 1 januari 2020 zijn functie als voorzitter neerlegde wegens persoonlijke omstandigheden. Jongstra is sinds 2015 lid van de raad van commissarissen. Voor hij tot de raad van commissarissen van APG toetrad, vervulde hij verschillende nationale en internationale functies bij EY. Naast zijn huidige functie als voorzitter van de raad van commissarissen is Jongstra lid van het bestuur en penningmeester van Stichting Ondersteuning Nederlandse Bachvereniging en lid van de raad van commissarissen van Mazars NV en CZ.

De vicevoorzitter van de raad van commissarissen van APG, Dick van Well, kijkt uit naar de plezierige continuering van de samenwerking. ‘Met Pieter Jongstra krijgen we een zeer ervaren en deskundige voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is al geruime tijd commissaris en heeft veel kennis van APG en de sterk veranderende omgeving. Bovendien heeft hij een goede verstandhouding met de raad van bestuur’, aldus Van Well. De raad van bestuur is compleet met Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij en Claudia Zuiderwijk.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook