Ralph Hamers, topman UBS, treedt vervroegd af

Ralph Hamers, topman UBS, treedt vervroegd af

29-03-2023 UBS heeft aangekondigd dat Ralph Hamers volgende maand zal aftreden als directievoorzitter van de Zwitserse bank.

Zijn aftreding is het gevolg van de overname van de noodlijdende bank Credit Suisse eerder deze maand, waarbij Ralph Hamers een belangrijke rol heeft gespeeld. Hij wordt opgevolgd door de voormalige ceo van dezelfde bank, Sergio Ermotti. Ralph Hamers zal als adviseur aanblijven tijdens de overgangsperiode.

De bank heeft verklaard dat Ralph Hamers heeft ingestemd met zijn vertrek om de belangen te dienen van de nieuwe combinatie, de Zwitserse financiële sector en het land. Dit heeft betrekking op de overname van Credit Suisse en de nieuwe prioriteiten waar Sergio Ermotti leiding aan moet geven.

Ralph Hamers is sinds 2020 ceo van UBS. Hij was eerder ceo van ING (van 2013 tot 2020) en kwam onder vuur te liggen vanwege een voorgenomen salarisverhoging en een witwasaffaire. Hamers geeft aan het spijtig te vinden dat hij UBS moet verlaten, maar dat 'de omstandigheden zijn veranderd op een manier die niemand had verwacht.' Het is momenteel onbekend wat Ralph Hamers na zijn vertrek bij UBS zal doen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook