René van Vlerken nieuwe ceo Euronext Amsterdam

René van Vlerken nieuwe ceo Euronext Amsterdam

18-06-2024 Beursmaatschappij Euronext heeft bekendgemaakt René van Vlerken voor te dragen als ceo van Euronext Amsterdam.

René van Vlerken is sinds 2017 werkzaam bij Euronext. In 2018 werd hij lid van de managing board van Euronext Amsterdam. Momenteel is Van Vlerken hoofd van de afdeling head listings voor Nederland, Duitsland en Centraal- en Oost-Europa bij Euronext. Voor hij aan de slag ging bij Euronext deed hij meer dan twintig jaar ervaring op in diverse commerciële en financiële functies bij ABN AMRO en Rabobank.

De raad van commissarissen heeft Van Vlerken voorgedragen als ceo met ingang van 1 september 2024. Onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders en toezichthouders zal hij ook toetreden tot de raad van bestuur van Euronext. Van Vlerken volgt Simone Huis in ’t Veld op die na vijf jaar haar functie als ceo neerlegt en aan de slag gaat met nieuwe projecten.

Stéphane Boujnah, ceo en voorzitter van de raad van bestuur van Euronext N.V.,: ‘Met zijn uitgebreide ervaring als zowel lokaal bestuurslid als head of listings, heeft Van Vlerken een goed begrip van de marktdynamiek en sterke relaties met lokale belanghebbenden. Dit maakt hem zeer goed gepositioneerd om de teams van Euronext Amsterdam te leiden.
Ik wil Simone Huis in 't Veld bedanken voor haar belangrijke bijdrage aan Euronext N.V. en haar toewijding aan en leiderschap bij Euronext Amsterdam. We wensen haar het allerbeste in haar toekomstige inspanningen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook