Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

27-06-2012 Rijkman Groenink wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Dat heeft Vereniging Veronica, eigenaar van ANP, bekend gemaakt.  

Veronica wil zich verder concentreren op de nieuws- en informatiemarkt. De focus ligt daarbij volledig op het ANP, dat via investeringsmaatschappij V-Ventures volledig in handen is van Veronica. Daarmee samenhangend krijgt de Raad van Commissarissen van V-Ventures het directe toezicht op het ANP.

Rijkman Groenink, oud-bankier van ABN Amro, wordt per 1 juli 2012 voorzitter van de Raad van Commissarissen van V-Ventures, en daarmee van ANP. Groenink vervangt Peter Arensman. Annet Aris en Herman Spruijt, de overige leden van de RvC van V-Ventures, worden ook per 1 juli commissaris bij ANP.

Tegelijkertijd wordt Guido van Nispen, CEO van V-Ventures, CFO van ANP. Commercieel directeur John van der Putten verlaat het ANP. CEO van ANP Erik van Gruijthuijsen blijft aan.

Rijkman Groenink was van 1988 tot 2007 lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro, waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. Op dit moment is hij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van SHV Holdings, non-executive director bij Elephant Talk Communications en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Amsterdam.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook