Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

27-06-2012

Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

Rijkman Groenink wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Dat heeft Vereniging Veronica, eigenaar van ANP, bekend gemaakt.

 

Veronica wil zich verder concentreren op de nieuws- en informatiemarkt. De focus ligt daarbij volledig op het ANP, dat via investeringsmaatschappij V-Ventures volledig in handen is van Veronica. Daarmee samenhangend krijgt de Raad van Commissarissen van V-Ventures het directe toezicht op het ANP.

Rijkman Groenink, oud-bankier van ABN Amro, wordt per 1 juli 2012 voorzitter van de Raad van Commissarissen van V-Ventures, en daarmee van ANP. Groenink vervangt Peter Arensman. Annet Aris en Herman Spruijt, de overige leden van de RvC van V-Ventures, worden ook per 1 juli commissaris bij ANP.

Tegelijkertijd wordt Guido van Nispen, CEO van V-Ventures, CFO van ANP. Commercieel directeur John van der Putten verlaat het ANP. CEO van ANP Erik van Gruijthuijsen blijft aan.

Rijkman Groenink was van 1988 tot 2007 lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro, waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. Op dit moment is hij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van SHV Holdings, non-executive director bij Elephant Talk Communications en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer over Rijkman Groenink

Rijkman Groenink non executive director bij Elephant Talk Communications Inc.

Rijkman Groenink non executive director bij Elephant Talk Communications Inc.

Rijkman Groenink, voormalig topman van ABN Amro, is per 1 april van dit jaar begonnen als lid van de Board of directors van Elephant Talk Communications (ETAK).

Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

Voormalig ABN Amro directeur Rijkman Groenink denkt niet dat ABN Amro in staat is om de circa 30 miljard euro, die de Nederlandse staat in de bank heeft geïnvesteerd, terug te betalen.

Interview met Rijkman Groenink

Dag waardigheid, dag bedrijf

Dag waardigheid, dag bedrijf

Door Anthony Colijn en Jan Wever: Dat de beurskoers belangrijker is dan het bedrijfsbelang vindt u niet meer dan logisch omdat u eerdaags uw opties wilt verzilveren? Geen zorgen. U bent absoluut niet de enige die bezig is een onderneming te gronde te richten. Voor hulp is het echter rijkelijk laat.
CEO’s stappen voortijdig op

CEO’s stappen voortijdig op

CEO's hebben een pechjaar achter de rug. Van de vertrekkende topmannen stapte liefst driekwart voortijdig op, een duidelijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Hun medebestuurders bleven wat meer in de luwte.

Commissariaat is weer spannend

Commissariaat is weer spannend

De rust was van korte duur. Na een kalm, want economisch florerend 2006, worden commissarissen in 2007 weer in groten getale voortijdig op de keien gezet. Jong moet daarbij wijken voor oud.

Rijkman Groenink

  • list-arrow Commissaris SHV Holdings
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) EWT
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) ANP
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) V-Ventures
  • list-arrow Non-executive director Elephant Talk Communications Inc.
  • list-arrow Voorzitter raad van toezicht Stedelijk Museum Amsterdam
  • list-arrow Partner Atlas Invest
  • list-arrow Commissaris G24 Innovations
Profiel Rijkman Groenink
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook