Rob van Gelder commissaris bij TenCate

23-03-2010

Rob van Gelder commissaris bij TenCate

Rob van Gelder wordt voorgedragen als commissaris bij TenCate. Op 8 april mogen de aandeelhouders stemmen over zijn voordracht.

Het is alweer enige tijd geleden dat Rob van Gelder ingaat op een uitnodiging om commissaris te worden. In 2006 ging hij als bestuursvoorzitter met pensioen nadat hij 13 jaar aan de leiding stond van baggeraar Boskalis.

Rob van Gelder
Van Gelder's pensioen was echter van korte duur. In 2008 kwam hij weer als CEO in dienst bij Heijmans, waar hij de vervroegd opgestapte Guus Hoefsloot opvolgde.

Opnieuw met pensioen
De Heijmans-CEO zal aankomende mei opnieuw met pensioen gaan. Hij wordt opgevolgd door Gerrit Witzel, die vanaf 2008 in de raad van bestuur van Heijmans zit. Een nieuwe carriere als beroepscommissaris ligt na dit afscheid voor de hand. Rob van Gelder was al commissaris bij SBM Offshore en Holcim Western Europe.

Lees ook:
> Rob van Gelder: nieuwe CEO Heijmans
> Heijmans-bestuurder Rob van Gelder krijgt 300.000 personeelsopties
> Biografie Rob van Gelder
> Gerrit Witzel benoemd tot bestuursvoorzitter Heijmans
> Loek de Vries, CEO TenCate

Meer over Rob van Gelder

Rob van Gelder vertrekt per direct bij Koninklijke Ten Cate

Rob van Gelder vertrekt per direct bij Koninklijke Ten Cate

Rob van Gelder vertrekt per direct als commissaris van Koninklijke Ten Cate na een verschil van inzicht met de raad van bestuur.

Veuo topman Rob van Gelder bezorgt over opmars regelgeving

Veuo topman Rob van Gelder bezorgt over opmars regelgeving

Er is een zorgwekkende tendens in de politiek om afspraken en regels voor het bedrijfsleven in wetgeving vast te leggen. Dat zegt Rob van Gelder, sinds april 2011 voorzitter van De Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO) in het Financieele Dagblad (FD) van 22 juni 2011.

Interview met Rob van Gelder

Heijmans wil overheidje spelen

Heijmans wil overheidje spelen

Innovatie en de bouw; topman Guus Hoefsloot van Heijmans erkent dat dit lange tijd geen logische combinatie was. Mede dankzij de bouwfraudezaak gaat binnenkort alles anders. "We willen het hele bouwproces in handen hebben."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook