Rob Zwartendijk treedt af als Voorzitter van de Raad van Commissarissen Nutreco

Rob Zwartendijk treedt af als Voorzitter van de Raad van Commissarissen Nutreco

28-03-2011 Na 12 jaar heeft Rob Zwartendijk afscheid genomen van de Raad van Commissarissen van Nutreco. Zwartendijk neemt afscheid als voorzitter van de raad.

Rob Zwartendijk, de voormalige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Numico, mocht na drie perioden van vier jaar, zich niet langer beschikbaar stellen voor een nieuwe periode in de RvC van Nutreco.

CV Rob Zwartendijk
Voordat Zwartendijk professioneel toezichthouder werd, was hij CEO van Ahold USA en lid van de raad van bestuur van Ahold. Daarna volgde commissariaten bij Buhrmann, Innoconcepts, Nutreco en Numico. Thans is Zwartendijk nog voorzitter van de Raad van Commissarissen van SNS Reaal en lid van de raad van commissarissen bij Randstad.

Rob Zwartendijk nam in de Management Scope top 50 machtigste commissarissen 2011 nog een 17e positie in. Na het neerleggen van de voorzittershamer in de RvC van Nutreco komt die positie in het geding.

Opvolger Zwartendijk
De AvA van Nutreco heeft Jan Maarten de Jong voor vier jaar herbenoemd en tevens benoemd als opvolger van Zwartendijk als Voorzitter van de Raad. Herna Verhagen zal De Jong vervangen als Chairman van de Remuneratie commissie.

Nutreco
Zwartendijk neemt afscheid van een sterk groeiend en winstgevend bedrijf. In 2010 behaalde het diervoederbedrijf een omzet van bijna 5 miljard en werd ruim 110 miljoen aan winst behaald.

Lees ook
> CV Rob Zwartendijk
> CV Jan Maarten de Jong
> CV Wout Dekker
> CV Gosse Boon
> Cijfers Nutreco 2010
> Interview met Wout Dekker
> Raad van Bestuur Nutreco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook