Roger Dassen wordt commissaris DNB

07-09-2018

Roger Dassen wordt commissaris DNB

Roger Dassen is per 1 oktober 2018 benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank. Hij volgt Jaap van Manen op, die per die datum terugtreedt.

Roger Dassen is sinds juni 2018 cfo van ASML. Daarvoor was hij global vice chairman risk, regulatory and public advisory in de wereldwijde raad van bestuur van Deloitte, eerder was hij bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland.

De voorganger van Dassen, Jaap van Manen, was sinds 2011 lid van de rvc van DNB als vice-voorzitter.

Wim Kuijken, voorzitter van de raad van commissarissen van DNB, over de toetreding van Dassen: 'Met Roger Dassen krijgt de rvc opnieuw een zeer ervaren en deskundig accountant en bestuurder. Hij brengt onder meer uitstekende kennis en expertise mee op het gebied van digital IT.'

Meer over Roger Dassen

Roger Dassen wordt cfo bij ASML

Roger Dassen wordt cfo bij ASML

Roger Dassen is aangedragen als nieuwe cfo van ASML. Over zijn voordracht zal worden gestemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders die plaatsvindt op 25 april 2018.

Roger Dassen nieuwe Global Managing Director Deloitte

Roger Dassen nieuwe Global Managing Director Deloitte

Roger Dassen is per 1 juni 2011 benoemd tot Global Managing Director Clients, Services and Talent binnen het wereldwijde Executive Committee van Deloitte.

Interview met Roger Dassen

De maatschappelijke betrokkenheid van Deloitte, ABN Amro en ASML

De maatschappelijke betrokkenheid van Deloitte, ABN Amro en ASML

Interview: Helen den Held, Deloitte.

Stichtingen die aan goede doelen schenken worden steeds vaker door bedrijven opgericht. Ook de eigen medewerkers en het bedrijfsimago varen daar wel bij. Een gesprek over het strategische nut van filantropie en maatschappelijke betrokkenheid.

Wout Dekker CEO Nutreco: sustainability zit in ons DNA

Wout Dekker CEO Nutreco: sustainability zit in ons DNA

Al ruim voordat sustainability bij menig bedrijf een plaatsje op de agenda kreeg, maakte Nutreco er werk van. Wout Dekker: ‘We moeten wel. Voedsel wordt steeds schaarser.'

Roger Dassen, CEO Deloitte,  wil geen Handboek Soldaat

Roger Dassen, CEO Deloitte, wil geen Handboek Soldaat

Zijn medewerkers beoordelen hem op enkele punten een fractie minder goed dan de topman van Deloitte, Roger Dassen, zichzelf beoordeelt. Wel waarderen ze de wijze waarop hij de strategie overbrengt. “Ik wil dat Deloitte de beste is.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook