Rogier van der Hooft nieuwe bestuurder zorg bij zorgverzekeraar CZ

Rogier van der Hooft nieuwe bestuurder zorg bij zorgverzekeraar CZ

01-05-2024 Zorgverzekeraar CZ heeft bekendgemaakt dat Rogier van der Hooft per 1 mei is gestart als de nieuwe bestuurder zorg. Hij gaat voortaan over zorginkoop en -transformatie.

Van der Hooft is sinds 2002 werkzaam bij zorgverzekeraar CZ. Hij bekleedde onder andere de functies van relatiebeheerder, zorginkoper, marketing manager en directeur marketing en verkoop. Tot mei 2024 was van der Hooft vijf jaar lang lid van de raad van bestuur van CbusineZ, een dochteronderneming van CZ.

Van der Hooft verwacht dat hij in zijn rol als bestuurder zorg bij CZ “continu moet balanceren in maatschappelijke impact: ‘’Je wilt voor je verzekerden een betaalbare premie dus moet je ook sturen op de kosten van zorg, maar je wilt ook bouwen aan een toekomstbestendig stelsel waarbij de zorg toegankelijk blijft voor wie het nodig heeft.”

CZ wijzigt haar organisatiestructuur. Daardoor verdwijnt de directielaag onder het bestuur, de executive committee. Momenteel is CZ bezig haar raad van bestuur uit te breiden van twee naar zeven personen. De eerste vier vacatures daarvoor zijn inmiddels ingevuld.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook