Roland Boekhout nieuwe ceo van de Volksbank

Roland Boekhout nieuwe ceo van de Volksbank

23-05-2024 Roland Boekhout is met ingang van 22 mei 2024 benoemd als chief executive officer van de Volksbank.

Boekhout heeft meer dan dertig jaar internationale ervaring in de bankensector. Hij bekleedde verschillende commerciële en bestuurlijke posities bij ING Groep en Commerzbank. In 2017 trad hij toe tot de management board banking van ING Groep, waar hij verantwoordelijk was voor de bankactiviteiten in de Benelux. Na zijn vertrek bij ING Groep werd hij lid van de board of managing directors bij Commerzbank, waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor zakelijke klanten. Voordat Boekhout als ceo bij de Volksbank aan de slag ging, was hij senior adviseur bij McKinsey & Company.

Boekhout volgt Martijn Gribnau op, die in december 2023 aangaf af te zien van een tweede benoemingstermijn als ceo. Hij is benoemd door aandelenhouder NLFI, op voordracht van de raad van commissarissen. De ondernemingsraad heeft advies uitgebracht en steunt de benoeming. De benoeming is ook goedgekeurd door de Europese Centrale Bank. De benoemingstermijn van Boekhout zal lopen tot en met de algemene vergadering van aandeelhouders in 2028.

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van commissarissen van de Volksbank, is blij om Boekhout als ceo te verwelkomen: “Roland Boekhout beschikt over uitgebreide ervaring in de financiële sector. Hij staat bekend als een verbindende en inspirerende leider met sterke klantfocus en ruime kennis van en ervaring met het aansturen van complexe (digitale) verandertrajecten in een gereguleerde omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat Roland met zijn achtergrond bij uitstek geschikt is om de transitie naar een toekomstbestendige bank verder vorm te geven.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook