Ron Teerlink nieuwe commissaris NS

Ron Teerlink nieuwe commissaris NS

30-03-2023 Met ingang van 1 april wordt Ron Teerlink (1961) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS door het ministerie van Financiën. Zijn benoeming is voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Ron Teerlink heeft ruime ervaring als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting VU en als lid van de raad van commissarissen van JustEatTakeaway.com NV. Eerder was hij werkzaam bij ABN AMRO Bank als lid van de raad van bestuur en bij de Rabobank als voorzitter van de raad van commissarissen.

Marike van Lier Lels, waarnemend voorzitter van de rvc bij NS: “We zijn blij met de toetreding van Ron Teerlink. Hij heeft een sterke affiniteit met NS en de publieke functie die NS vervult in de maatschappij. Hij heeft oog voor zowel de belangen die binnen als buiten de organisatie spelen. Daarnaast heeft hij veel financiële kennis opgedaan in complexe organisaties en heeft hij ruime ervaring in zowel de private als publieke sector.”

Ron Teerlink zal de vacature vervullen die ontstond na het vertrek van Gerard van de Aast, die na negen jaar als commissaris, waarvan zes als president-commissaris, afscheid nam van NS. Ron Teerlink zal binnen de rvc de rol van voorzitter van de risk- en auditcommissie vervullen, terwijl Herman Dijkhuizen vanaf 1 juli de rol van voorzitter van de rvc overneemt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook