Ron Wirahadiraksa nieuwe CFO Philips

Ron Wirahadiraksa nieuwe CFO Philips

30-11-2010 Ron Wirahadiraksa is door Philips voorgedragen als nieuwe CFO van het elektronicaconcern. Hij volgt per 31 maart 2011 Pierre Jean Sivignon op, die afgelopen maandag zijn aftreden aankondigde.

Met de 50-jarige Ron Wirahadiraksa promoveert Philips een topman uit eigen gelederen. In 1987 kwam hij in dienst bij het elektronicabedrijf en werkte Wirahadiraksa met name in de regio's Azië en Noord-Amerika.

LG Philips LCD
Via zijn reizen kwam Wirahadiraksa terecht bij LG Philips LCD in Zuid-Korea, waar hij in 1999 aan de slag ging als president en CFO. Daar was hij onder meer betrokken bij de beursgang (2004) van LG Philips LCD in Korea en New York.

Steun Frans van Houten

Philips CEO Gerard Kleisterlee is verheugd over de benoeming van Ron Wirahadiraksa. ‘De aanstelling van Wirahadiraksa wordt enorm gesteund door de aankomende CEO van Philips Frans van Houten', aldus Kleisterlee in een toelichting op het nieuws.

Pierre Jean Sivignon's vertrek
De huidige CFO van Philips, Pierre Jean Sivignon, zou de beslissing hebben gemaakt om het elektronicaconcern verlaten nadat bekend werd dat Van Houten in april 2011 topman van Philips wordt, zo schrijft het Financieel Dagblad vandaag op basis van ingewijden.

Benoeming Ron Wirahadiraksa
Pierre Jean Sivignon zal zijn carrière buiten Philips voortzetten. De voorgenomen benoeming van Ron Wirahadiraksa als CFO van Philips zal worden aangedragen op de eerst volgende Buitengewone Aandeelhouders Vergadering.

Lees ook:
> Biografie Ron Wirahadiraksa, nieuwe CFO Philips
> Biografie Pierre Jean Sivignon, oud-CFO Philips
> CFO Pierre Jean Sivignon stopt bij Philips
> Philips behaalt sterke resultaten over tweede kwartaal 2010
> Dossier Philips

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook