Rabobank benoemt Rudi Kleijwegt tot directeur Toezicht

Rabobank benoemt Rudi Kleijwegt tot directeur Toezicht

29-10-2010 De Raad van Bestuur van Rabobank heeft Rudi Kleijwegt voorgedragen als directeur toezicht. Hij zal op 1 mei 2011 beginnen met zijn nieuwe functie.

De 42-jarige Rudi Kleijwegt volgt Jaap Lammers op, die vanaf heden het bestuur bij Rabobank adviseert over de strategische toekomst van pensioenen.

Toezichthouder DNB
Tot voor kort werkte Kleijweg bij De Nederlandsche Bank (DNB), waar hij als divisiedirecteur verantwoordelijk was voor het toezicht op alle banken.

Cultuurverandering DNB
In augustus 2010 heeft Kleijweg zijn functie per direct neergelegd bij DNB. Zijn opvolger is Femke de Vries, die in het kader van de cultuurverandering bij DNB, aan de slag gaat met het opzetten van een nieuwe toezichtdivisie.

DSB Bank
DNB is momenteel hard bezig om het toezicht op de financiële markt te versterken. De aanzet was de teloorgang van DSB Bank, waarbij DNB volgens de commissie-Scheltema te gemakkelijk een bankvergunning had versterkt.

Commissaris Graafsma
Een van de onderzoekers in de commissie Scheltema was Leo Graafsma. Hij trad eind september 2010 ook in dienst bij Rabobank Nederland, als lid van de Raad van Commissarissen.

Kennis van zaken
Rabobank Nederland heeft vertrouwen in Rudi Kleijwegt. Volgens de bank ‘beschikt hij onder andere over een brede kennis van de internationale bancaire sector'. Met ingang van zijn benoeming als directeur toezicht zal Kleijwegt rechtstreeks rapporteren aan Piet Moerland, bestuursvoorzitter van Rabobank.

Lees ook:
> Biografie Rudi Kleijwegt
> Biografie Piet Moerland, lid RvB Rabobank
> Rabobank vermindert aandeel in Eureko
> Leo Graafsma nieuwe commissaris Rabobank Nederland
> Nout Wellink: Ondergang DSB is DNB niet te verwijten<

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook