Ruud Joosten nieuwe ceo Koninklijke BAM Groep

Ruud Joosten nieuwe ceo Koninklijke BAM Groep

06-07-2020 Op 6 juli 2020 brengt BAM Groep naar buiten dat Ruud Joosten door de raad van commissarissen is voorgedragen als nieuwe ceo en voorzitter van de raad van bestuur.

Ruud Joosten zal per 1 september 2020 starten als ceo en voorzitter van de raad van bestuur, na goedkeuring van de aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering op 24 augustus 2020. Joosten volgt Frans den Houter op, de rol van ceo ad interim vervulde en als cfo aan zal blijven. Samen vormen ze de raad van bestuur van BAM. Joosten kijkt uit naar zijn start bij BAM. ‘Het is een inconisch bedrijf met sterke capaciteiten en een groot potentieel. Een onderneming, die écht impact heeft op onze leefomgeving en koploper is in duurzame ontwikkelingen’, aldus Joosten.

Joosten startte zijn loopbaan bij Petrofina (huidige PPG), waarna hij in 1996 bij AkzoNobel aan de slag ging. Hier vervulde hij verschillende leidinggevende functies in verkoop en marketing en werd hij in 2006 directeur van decorative paints North and Eastern Europe. Sinds acht jaar was hij lid van het executive committee van AkzoNobel en sinds 2017 vervulde Joosten de rol van chief operating officer.

Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen is blij met de komst van Ruud Joosten. ‘Hij brengt een schat aan ervaring mee naar BAM en op basis van een breed scala aan leidinggevende posities, die hij succesvol bekleedde. Wij waarderen zijn sterke focus op klanten en zijn nuchtere leiderschapsstijl, die goed past bij de bouwsector’, laat Noy weten. Ook Frans den Houter is blij Ruud Joosten te verwelkomen. ‘Zijn ervaring, en met name de verscheidenheid daarvan, is iets dat daadwerkelijk waarde toevoegt’, zegt Den Houter. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook