Voormalig Nokia directeur Sari Baldauf commissaris AkzoNobel

Voormalig Nokia directeur Sari Baldauf commissaris AkzoNobel

01-03-2012 AkzoNobel heeft mevrouw Sari Baldauf voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen. Dat heeft de Amsterdamse verfgigant op 1 maart 2012 bekend gemaakt.

Sari Baldauf
Sari Baldauf is voormalig directeur van de Network business group van Nokia. Op dit moment is zij als beroepscommissaris actief bij onder andere Fortum (voorzitter), Daimler AG en HP Corporation.

De Finse Baldauf was van 1983 tot 2005 in diverse functies werkzaam bij Nokia. Zij was onder meer President van Nokia Cellular Systems en Executive Vice-President van Nokia Asia Pacific.

Wisselingen bij AkzoNobel
Tegelijk met de voordracht van Sari Baldauf heeft AkzoNobel aangekondigd Ben Verwaayen te willen voordragen als lid van de Raad van Commissarissen. Ook heeft Akzo bekend gemaakt dat barones Virginia Bottomley de Raad van Commissarissen zal verlaten.

Ook in de Raad van Bestuur vindt een wijziging plaats. Rob Frohn, directeur Specialty Chemicals en voormalig CFO van het concern, zal AkzoNobel per 1 mei verlaten. Zij functie wordt tijdelijk overgenomen door Werner Fuhrmann.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook