Saskia Hoskens nieuwe cro de Volksbank

Saskia Hoskens nieuwe cro de Volksbank

03-04-2024 De Volksbank heeft bekendgemaakt dat Saskia Hoskens is benoemd als nieuwe chief risk officer.

Saskia Hoskens is sinds 2022 chief risk officer wholesale banking bij ING. Daarvoor was zij vanaf 2005 werkzaam bij Rabobank, waaronder als ceo van dochteronderneming FGH Bank. Ook is zij werkzaam geweest bij Nuon en Deloitte.

Saskia Hoskens is door de aandeelhouder NLFI benoemd. De ondernemingsraad heeft advies uitgebracht en steunt de benoeming. Zij start op 10 april in haar nieuwe functie, haar benoemingstermijn loopt tot en met de algemene vergadering van aandeelhouders in 2028.

Hoskens volgt Jeroen Dijst op die, zoals eerder aangekondigd, na twee termijnen als chief risk officer afscheid neemt van de Volksbank.

President-commissaris Gerard van Olphen: “De Raad van Commissarissen is blij met de benoeming van Saskia Hoskens tot cro en lid van het executive committee van de Volksbank. Met haar ruime ervaring in de bancaire sector heeft zij grote verandertrajecten op succesvolle wijze volbracht. Met haar doortastend leiderschap heeft zij alles in huis om een waardevolle bijdrage te leveren aan het verder financieel en operationeel robuust maken van de Volksbank.”

De Volksbank maakt ook bekend goede progressie te maken met de werving en selectie voor de posities van ceo en cfco. De bank verwacht de benoeming van een nieuwe ceo aan te kunnen kondigen na de algemene vergadering van aan deelhouders medio mei.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook