Sietze Hepkema benoemd als commissaris SBM

Sietze Hepkema benoemd als commissaris SBM

16-04-2015 Ondanks protest van beleggingsvereniging VEB is Hepkema benoemd als commissaris bij SBM Offshore.  

Benoeming oud-juridisch directeur Hepkema
Sietze Hepkema trad tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore op 15 april 2015 af als Chief Governance and Compliance Officer. Hij werd op dezelfde vergadering voorgedragen als nieuwe commissaris bij SBM Offshore. Van de aanwezige aandeelhouders stemde 97% voor de benoeming van Hepkema.


 

Omkopingsschandaal
SBM Offshore is sinds 2012 in Brazilië, Angola en Equatoriaal-Guinea verwikkeld in een omkopingsschandaal. Zo zou tussen 2007 en 2010 via agenten van SBM miljoenen euro's aan smeergeld zijn betaald om opdrachten te verkrijgen bij de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras.

Protest Vereniging van Effectenbezitters
De Vereniging van Effectenbezitter (VEB) vond dat Hepkema niet moest worden benoemd, aangezien volgens de vereniging de verdenking is gerezen dat de aandeelhouders niet goed over het omkopingsschandaal zijn geïnformeerd. Het handelen van het bestuur hieromtrent had daarom onderzocht moeten worden voorafgaand aan de benoeming. De VEB liet overigens wel weten dat het de vereniging niet gaat om de manier waarop Hepkema als juridisch directeur heeft gefunctioneerd.

Aftreden president-commissaris
Het aftreden van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Heinz Rothermund, is ook behandeld tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders. Rotherhund laat weten voor honderd procent tevreden te zijn met de werkwijze van het bestuur omtrent het omkopingsschandaal. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook