Simone Huis in 't Veld ceo Euronext Amsterdam

Simone Huis in 't Veld ceo Euronext Amsterdam

22-08-2019 Simone Huis in 't Veld is de nieuwe ceo van Euronext Nederland. Ook wordt zij lid van de raad van bestuur van Euronext N.V.

Simone Huis in 't Veld is momenteel nog coo bij Deutsche Bank Nederland, een functie die zij sinds 2012 bekleedt. Ze heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de financiële wereld en bekleedde functies bij ABN Amro en Rabobank.

Naast haar benoeming als ceo van Euronext Amsterdam, zal zij ook benoemd worden tot lid van de raad van bestuur van Euronext N.V. Haar benoeming is per 1 oktober 2019.

Zij neemt deze functies over van Maurice van Tilburg, die sinds 2009 lid van de raad van bestuur van Euronext was en sinds 2015 ook de functie van ceo Euronext Amsterdam bekleedde. Hij legt zijn functie neer met het oog op persoonlijke projecten.

Daarnaast heeft Euronext nog een aantal wijzigingen in haar raad van bestuur en raad van commissarissen bekendgemaakt. Zo wordt Stéphane Boujnah genomineerd voor een herbenoeming en wordt ook Håvard Abrahamsen voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur. 

In de raad van commissarissen worden Nathalie Rachou en Morten Thorsrud voorgedragen als nieuwe leden.

Alle nominaties zijn voor een periode van vier jaar en worden besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook