Top-100 Corporate Vrouwen nummer 6: Sonja Barendregt-Roojers

Top-100 Corporate Vrouwen nummer 6: Sonja Barendregt-Roojers

19-06-2019 Sonja Barendregt-Roojers is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen 2019. Zij komt dit jaar nieuw binnen op nummer 6.

Eigenlijk is Sonja Barendregt-Roojers (1957) een ‘vakcommissaris’: ze heeft met de Volksbank (voorheen SNS), vermogensbeheerder Robeco en verzekeraar a.s.r. alleen maar financials in haar portefeuille. Dat vloeit rechtstreeks voort uit haar achtergrond: ze is afkomstig van PwC, waar ze gespecialiseerd was in de financiële sector. Roojers begon haar loopbaan in 1975 bij een van de rechtsvoorgangers van de advies- en accountantsorganisatie en was van 1998 tot 2017 partner van PwC. In die periode was ze onder meer leadpartner en tekenend auditpartner bij organisaties als pensioenuitvoerder APG, luchthaven Schiphol, Kas Bank, de Sociale Verzekeringsbank, Triodos Investment Management and Investment Funds, Volkswagen Pon Financial Services en ABN Amro derivatendesk. Sinds haar terugtreden bij PwC is ze beroepscommissaris.

Bij zowel de Volksbank als Robeco is ze voorzitter van de auditcommissie, maar dat zal niemand verbazen. Bij a.s.r. werd ze samen met Stephanie Hottenhuis (dit jaar niet op de lijst) voorgedragen, maar die trok zich uiteindelijk terug als kandidaat. Later werd duidelijk waarom: Hottenhuis werd ceo van KPMG, een concullega van PwC in de big four. Barendregt-Roojers wordt door mensen die met haar werken gewaardeerd om haar ‘open en directe communicatie’. Ook diversiteit ligt haar na aan het hart. Zo was ze bij PwC onder meer lid van de European Strategic Diversity Council. Bij haar commissariaten zal ze het onderwerp ongetwijfeld ter tafel brengen.

> Bekijk hier de volledige Top-100 Corporate Vrouwen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook