Stéphane Simonetta nieuwe ceo Aalberts

Stéphane Simonetta nieuwe ceo Aalberts

24-05-2023 Aalberts heeft aangekondigd dat Stéphane Simonetta wordt voorgedragen als chief executive officer. Hij zal Wim Pelsma opvolgen.

Stéphane Simonetta heeft de Franse nationaliteit en heeft een achtergrond in industriële techniek en computerwetenschappen. Hij beschikt over internationale ervaring en heeft gewerkt in de productie-industrie. Momenteel is hij lid van de groepsdirectie en bekleedt hij de functie van ceo industry division bij het Deense bedrijf Grundfos. Hij trad in 2015 in dienst bij Grundfos als groep coo.

Stéphane Simonetta begon zijn carrière in 1996 bij Thomson Multimedia, waar hij verschillende functies bekleedde op het gebied van supply chain in Azië, Noord-Amerika en Europa. In 2005 trad hij in dienst bij Valeo, waar hij uiteindelijk group China supply chain and production system director werd. In 2012 stapte hij over naar Honeywell transportation systems in Zwitserland, waar hij diverse leidinggevende functies bekleedde en uiteindelijk vice president global operations werd.

Peter van Bommel, voorzitter raad van commissarissen: "De raad van commissarissen is verheugd Stéphane Simonetta voor te dragen om Aalberts in haar volgende groeifase te leiden. Hij heeft een schat aan ervaring als zakelijk leider in wereldwijde ondernemingen en werkzaam in de maakindustrie.”

Op 7 september 2023 zal tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders het voorstel tot benoeming worden voorgelegd. Bij goedkeuring zal Stéphane Simonetta toetreden tot de directie van het bedrijf en officieel worden benoemd tot chief executive officer. Hij zal de verantwoordelijkheden overnemen van Wim Pelsma, die tot het einde van 2023 beschikbaar blijft als adviseur om een soepele overgang te waarborgen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook