Steven Maijoor, directeur AFM, gekozen tot voorzitter Esma

Steven Maijoor, directeur AFM, gekozen tot voorzitter Esma

13-01-2011 Steven Maijoor, directeur van de AFM, is gekozen tot voorzitter van de nieuwe Europese toezichthouder op de financiële markten Esma.

Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd vandaag. De Esma, oftewel European Security and Market Authority, is een van de instellingen waarmee de EU de financiële sector beter wil controleren.

Steven Maijoor
Steven Maijoor is de tweede Nederlandse toezichthouder die in korte tijd op een internationale financiële toppositie wordt benoemd. Eerder werd bekend dat Hans Hoogervorst de AFM zal verlaten voor een functie als voorzitter bij de International Accounting Standards Board (IASB).

AFM directeur
In 2004 kwam Maijoor in dienst bij de AFM. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op financiële verslaggeving, accountantsorganisaties en prospectussen.

Wetenschap
Voor Steven Maijoor zijn activiteiten bij de AFM, was hij werkzaam als decaan aan Universiteit van Maastricht en verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde.

IFIAR
De AFM directeur heeft al veel ervaring opgedaan in Europese en internationale commissies. Zo werd Maijoor in 2009 benoemd tot voorzitter van het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR), een samenwerkingsverband van 31 onafhankelijke toezichthouders op accountantsorganisaties.

Voorzitter Esma
Wanneer de benoeming van Steven Maijoor als voorzitter van de Esma officieel wordt is niet bekend. Het Europese Parlement moet zijn voordracht nog goedkeuren.

Lees ook:
> Biografie Steven Maijoor, voorzitter Esma
> AFM annuleert onderzoek naar Ed Nijpels
> Hans Hoogervorst weg bij AFM
> AFM: handel in kabelaar Draka stilgelegd
> AFM beboet Rabobank voor niet-passend hypotheekadvies

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook