Steven Maijoor nieuw directielid De Nederlandsche Bank

Steven Maijoor nieuw directielid De Nederlandsche Bank

19-03-2021 Per 1 april 2021 treedt Steven Maijoor toe tot de directie van De Nederlandsche Bank en wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Toezicht Banken. Dat maakt DNB bekend op 19 maart 2021.

De minister van Financiën heeft Steven Maijoor op aanbevelen van de raad van commissarissen voorgedragen voor benoeming tot directeur van De Nederlandsche Bank. Maijoor neemt de portefeuille van Frank Elderson over, die per 15 december vorig jaar is benoemd tot lid van de directie van de Europese Centrale Bank. ‘We zijn erg verheugd over het toetreden van Steven Maijoor tot onze directie. Zijn brede nationale en internationale netwerk zullen bijdragen aan de effectiviteit van DNB als toezichthouder op de Nederlandse financiële sector en de samenwerking in het Europese bankentoezicht met het Single Supervisory Mechanism van de ECB’, laat DNB-president Klaas Knot weten.

Maijoor wordt onder meer verantwoordelijk voor het bankentoezicht, toezicht horizontale functies en integriteit en juridische zaken. Voor zijn benoeming hebben is gebruik gemaakt van de uitzonderingsmogelijkheid in de Wet normering topinkomens (WNT). Op aanvraag van de raad van commissarissen en vanwege de "benodigde kennis en ervaring" van Maijoor hebben demissionair minister Hoekstra (Financiën) en demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) besloten dat het salaris van Maijoor boven die norm mag uitkomen.

Steven Maijoor heeft vele bestuurlijke- en voorzittersfuncties bij verschillende financiële toezichtautoriteiten gehad. Hij was hoogleraar bedrijfseconomie en decaan van de School of Business and Economics aan de Universiteit Maastricht. Van 2004 tot 2011 was hij directeur bij Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarna trad hij toe tot het bestuur van European Securities and Markets Authority (ESMA).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook