Sybren Attema nieuwe president-commissaris FrieslandCampina

Sybren Attema nieuwe president-commissaris FrieslandCampina

13-10-2021 Op 13 oktober 2021 heeft FrieslandCampina bekendgemaakt om Sybren Attema voor te dragen tot lid en als nieuwe voorzitter van de rvc. Zijn benoeming wordt tijdens een extra vergadering op 12 november 2021 besproken.

Sybren Attema heeft zijn opleiding genoten aan de Hogere Landbouwschool, tegenwoordig Van Hall Larenstein. Hij begon als melkveehouder in Nederland en heeft een ruime ervaring als leidinggevende in zuivelcoöperaties. Van 1993 tot 2010 vervulde hij bestuursfuncties bij verschillende rechtsvoorgangers van FrieslandCampina. Zo zat hij vanaf 1993 in het bestuur van Coöperatieve Zuivelindustrie De Goede Verwachten B.A., waarvan hij sinds 1983 lid-melkveehouder was. In 2000 werd Attema verkozen tot vice-voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods U.A. en in december 2003 werd hij voorzitter. Daarnaast was hij ook voorzitter van de rvc van Koninklijke Friesland Foods N.V.
Van 2010 tot 2019 nam Attema de rol van regiomanager Dairy Development Programme Zuidoost-Azië op zich bij FrieslandCampina.

Sybren Attema licht toe: ‘Elf jaar geleden stond ik aan de wieg van FrieslandCampina. We hebben de coöperatie destijds opgebouwd in het belang van onze melkveehouders, en ik voel me nog altijd enorm betrokken. Nu zowel de sector, de coöperatie als de onderneming een uitdagende tijd doorgaan, ben ik opnieuw zeer gedreven om samen met de leden en het zittende bestuur te bouwen aan de toekomst van FrieslandCampina. Ik heb er een rotsvast vertrouwen in dat we dit met elkaar kunnen bereiken, en ben blij dat ik kan steunen op de kennis en ervaring van het bestuur. Ik zie er naar uit om er samen de schouders onder te zetten.’

Sandra Addink-Berendsen, vicevoorzitter van de rvc van FrieslandCampina, vertelt: ‘Het bestuur heeft sinds het aftreden van Erwin Wunnekink veel gesprekken gevoerd, zowel onderling als met de ledenraad en de raad van commissarissen. Sybren Attema heeft een uniek profiel, hij heeft kennis van de onderneming en van de coöperatie, en is een echte verbinder die al eerder heeft laten zien succesvol samen te kunnen werken aan het realiseren van een gedeelde en duidelijke stip aan de horizon.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook