Tanja Dik vertrekt bij Schiphol Group

Tanja Dik vertrekt bij Schiphol Group

24-11-2020 Schiphol Group maakt bekend dat Tanja Dik als directeur consumer products & services vertrekt. Op 24 november werd bekend dat haar functie wordt opgeheven.

Eerder gaf Schiphol Group al aan dat het aantal directiefuncties van het bedrijf met bijna een kwart zal krimpen. Dat heeft te maken met de kostenbesparing die momenteel plaatsvindt. De luchthaven moet bezuinigen en voegt afdelingen samen. Een gevolg daarvan is het afscheid van Tanja Dik. Begin november maakte Schiphol bekend dat Jabine van der Meijs, cfo en lid van de management board, afziet van een tweede termijn. In oktober werd bekendgemaakt dat Maaike van der Windt vertrekt als directeur aviation marketing.

In een persbericht zegt Tanja Dik het volgende: "We bevinden ons momenteel, net als iedereen, in een situatie vol uitdagingen en heroverwegingen. Ook binnen Schiphol hebben we besloten om de organisatie op een andere manier te gaan inrichten. Voor mij een goed moment om na vijf prachtige jaren mijn vleugels weer uit te slaan."

Aan vakblad Luchtvaartnieuws liet zij nog weten dat door de coronacrisis de prioriteit bij de luchthaven op andere dossiers ligt dan de werkzaamheden die zij uitvoerde. De taken van Dik worden overgenomen door Jan Willem Weissink, managing director Schiphol Real Estate.

Tanja Dik werkte sinds 2015 bij Schiphol als directeur consumer products & services. Daarnaast is zij commissaris bij de Baak en Coulissen BV Theatre management. Dik is tevens board member van Stichting Jonge Helden. Van 2016 tot 2018 was zij commissaris van Hema. Voorafgaand daaraan vervulde Dik verschillende leidinggevende posities bij Stage Entertainment, de internationale theateronderneming van Joop van den Ende. Daarvoor was zij manager treasurer bij Martinair en accountmanager bij MeesPierson.

Meer over Tanja Dik

Tanja Dik nieuwe ceo Johan Cruijff ArenA

Tanja Dik nieuwe ceo Johan Cruijff ArenA

26-05-2021 De raad van commissarissen van de Johan Cruijff ArenA draagt Tanja Dik voor als nieuwe algemeen directeur. Dat maakte het stadion op 25 mei 2021 bekend.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook