Nieuwe concurrent voor Binck

Nieuwe concurrent voor Binck

27-06-2007 Online broker Binckbank moet rekening gaan houden met een nieuwe speler in de Nederlandse markt. Het Amerikaanse E-Trade Financial gaat zich allereerst richten op de belegger in Amerikaanse aandelen, maar zal later ook de Europese aandelen, waaronder de Nederlandse, gaan aanbieden aldus de Financiële Telegraaf vanochtend.

In een interview met Binck CEO Thierry Schaap begin dit jaar vroeg Management Scope hem op welk vlak Binck in de toekomst uitgedaagd zal gaan worden. Hij voorzag dat partijen nu meer over de grenzen gaan kijken en daar opnieuw gaan concurreren op basis van tarieven en product. Uiteindelijk komt er een groter speelveld en zullen er minder partijen of grotere partijen ontstaan. Dat betekent dus dat Binck heel erg moet groeien om mee te kunnen in die strijd.

Lees het INTERVIEW uit Management Scope met Thierry Schaap, CEO Binckbank

Binck heeft echter niet alleen te vrezen van E-Trade Financial, ook het Amerikaanse Zecco gaat zich mengen op de Nederlandse online beleggersmarkt. Zecco zegt halverwege dit jaar naar Nederland te komen om als eerste gratis internetbeleggen aan te bieden. Jeroen Veth, oprichter en CEO, zegt slechts aan de rente opbrengsten te verdienen. Net als E-Trade overigens, maar die halen hun inkomsten ook uit het aanbieden van klassieke bankproducten, zoals hypotheken en creditcardservices. Wereldwijd heeft E-Trade minstens 4 miljoen beleggers, waarvan ongeveer duizend in Nederland. In een interview met Management Scope april dit jaar, sprak Jeroen Veth nog zijn ontzag uit voor een grote partij als E-Trade. De Nederlandse beleggingsmarkt staat dus nog wat te wachten.

Lees het INTERVIEW uit Management Scope met Jeroen Veth, CEO Zecco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook