Thorsten Dirks

CEO bij Telefónica Deutschland

Thorsten Dirks

Persoonlijk

Naam: Thorsten Dirks

Geboortejaar: 1963

Nationaliteit: Duitse

Huidige functies Thorsten Dirks

2014 - heden CEO, Telefónica Deutschland

Loopbaan Thorsten Dirks

2011 - 2014 Lid Raad van Bestuur, KPN
2007 - 2011 CEO, E-Plus
2006 - 2011 COO (Chief Operational Officer), KPN Mobile International
1996 - 2007 Diverse managementfuncties, E-Plus
- 1996 Verschillende managementposities, Orbitel Mobile Communication (Vodafone/Ericsson) en Vebacom

Opleiding Thorsten Dirks

1987 Electrical Engineering, Universität Hamburg

Overige vermeldingen


Thorsten Dirks was tot 2011 CEO van E-Plus Group, de Duitse mobieletelefoniedochter van KPN. Met ingang van 10 mei 2011 is Dirks benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van KPN, met verantwoordelijkheid voor KPN Mobile International. Thorsten Dirks heeft deze rol overgenomen van Eelco Blok, die sinds april 2011 is gestart als nieuwe topman van KPN.

Sinds het Executive Committee in 2012 is benoemd, is Thorsten Dirks lid van het ExCo in zijn functie als CEO KPN Mobile International.

Na de afronding van zijn opleiding electrical engineering en communications engineering aan de Universiteit van Hamburg, ging Dirks aan het werk in de telefoniesector.

Als projectmanager was Thorsten Dirks betrokken bij diverse projecten van Orbitel Mobile Communication (Vodafone/Ericsson) en Vebacom, waarna hij in 1996 terecht kwam bij E-Plus Mobilfunk GmbH & Co.

In 2001 trad Dirks toe tot het managementbestuur van E-Plus. Sindsdien heeft hij diverse functies bekleed als onder meer General Manager Business Support & Innovation Management, Executive Director Product & Process Innovation, General Manager Innovation, IT & Operations, en Deputy CEO van E-Plus.

Trivia


Dirk Thorsten is geboren in Hamburg, Duitsland. Hij is getrouwd en heeft een zoon. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met zwart-wit fotografie.

Meer over de functies
CEO |