Tim van der Hagen nieuwe commissaris Gasunie

Tim van der Hagen nieuwe commissaris Gasunie

17-03-2023 De minister van Financiën heeft prof. dr. ir. Tim van der Hagen benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Gasunie per 1 april. De benoeming vindt plaats op voordracht van de raad van commissarissen.

Tim van der Hagen studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven waarna hij promoveerde in 1989 aan het Reactor Instituut Delft waar hij onderzoek deed naar energie, materialen en gezondheid. In 2016 werd hij rector magnificus en in 2020 herbenoemd. Tim van der Hagen zal Dirk-Jan van den Berg opvolgen bij Gasunie, die na 2 termijnen van 4 jaar is teruggetreden.

Pieter Duisenberg, voorzitter van de raad van commissarissen: “Gasunie werkt aan een groot aantal projecten die onze energievoorziening schoner en duurzamer zullen maken. Innovatie, samenwerking met kennisinstellingen en de ontwikkeling van nieuwe technologische oplossingen zijn daarbij cruciaal. De komst van Tim van der Hagen zorgt voor verdere versterking van de raad van commissarissen van Gasunie op deze belangrijke thema’s. We zijn dan ook zeer verheugd met zijn benoeming.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook