Tjahny Bercx nieuw lid raad van commissarissen Achmea

Tjahny Bercx nieuw lid raad van commissarissen Achmea

12-10-2021 Op 11 oktober 2021 heeft Achmea bekendgemaakt dat de voordracht van Tjahny Bercx als nieuw lid van de raad van commissarissen is goedgekeurd tijdens de algemene vergadering. Zijn benoeming geldt voor een periode van vier jaar. Bercx neemt hiermee het stokje over van Mijntje Lückerath, die eerder dit jaar is teruggetreden.

Tjahny Bercx heeft 17 jaar als marineofficier gewerkt voor de royal Dutch Navy. In 1997 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven en de HR-discipline. Hij heeft een master in psychologie behaald aan de Open University en een MBA aan Keele University, UK.

Bercx begon zijn loopbaan als vice president HR bij ING Barings en was vervolgens vice president HR bij KLM. Sinds 2005 bekleedt hij diverse leidinggevende functies bij LeasePlan. Zo is hij onder meer president en ceo LP Brazil en ceo LP Mexico geweest. Hij is sinds 2016 de chief people & performance officer bij het mobiliteitsbedrijf. Naast zijn nieuwe rol als commissaris bij Achmea is Bercx momenteel onder andere actief als commissaris en chair of the remuneration committee bij ProRail.

Na de aanstelling van Tjahny Bercx bestaat de rvc van Achmea nu uit Jan van den Berg (voorzitter), Wim de Weijer (vice-voorzitter), Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Lineke Sneller, Roel Wijmenga en Tjahny Bercx.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook