Vion benoemt Tjarda Klimp als nieuwe cfo

Vion benoemt Tjarda Klimp als nieuwe cfo

14-10-2021 Op 14 oktober 2021 heeft Vion bekendgemaakt om Tjarda Klimp aan te stellen als nieuwe cfo. Per 1 november zal Klimp haar nieuwe functie bekleden.

Tjarda Klimp is de voormalige senior vice president strategy development van biotechnologiebedrijf Corbion. Ze heeft van 2011 tot januari 2020 diverse financiele managementfuncties vervuld bij AkzoNobel. Zo was ze onder meer director finance & IM industrial chemicals, finance director BA decorative paints en de laatste drie jaar nam ze de rol van finance director paints and coatings, commercial organization op zich.

Klimp heeft haar studie chemistry behaald aan de Saxion University of Applied Sciences in Enschede en een master in general managment aan de Nyenrode Business University. Ze begon haar carrière in 1998 bij General Electric waar ze diverse operationele en financiële leidinggevende functies uitoefende in zowel Nederland als in verscheidene Europese landen en in de Verenigde Staten. Momenteel is Klimp actief als lid van de raad van toezicht van Wageningen University & Research.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion licht toe: ‘Tjarda Klimp is een ervaren financiële manager en operationeel bestuurder. Haar strategische kijk op innovatie, stakeholdermanagement, groeimogelijkheden en operationele processen in internationale context, maakt haar tot een perfecte kandidaat voor Vion, we zijn blij met haar komst.’

Met de nieuwe aanstelling van Tjarda Klimp als cfo bestaat de raad van bestuur van Vion per 1 november uit Ronald Lotgerink (ceo) en Tjarda Klimp (cfo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook