Tom de Swaan nieuwe president-commissaris ABN Amro

Tom de Swaan nieuwe president-commissaris ABN Amro

25-05-2018 ABN Amro heeft het voornemen bekend gemaakt Tom de Swaan voor te dragen als commissaris voor een periode van vier jaar. Zodra hij benoemd is, zal hij worden aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen.

ABN Amro was op zoek naar een nieuwe president-commissaris na het terugtreden van Olga Zoutendijk begin dit jaar.

Steven ten Have is sinds 5 februari 2018 waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen. Hij zegt over de voordracht van De Swaan het volgende: "We zijn zeer verheugd met Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Tom de Swaan voldoet aan de profielschets. Hij beschikt over uitgebreide kennis en ervaring als senior executive en niet-uitvoerend bestuurslid, in binnen- en buitenland, zowel in de financiële sector als daarbuiten."

Tom de Swaan is toezichthouder bij onder andere DSM. Hij zou per 1 juni 2018 lid worden van de raad van commissarissen van de Nederlandsche Bank, maar ziet in verband met de voorgenomen benoeming bij ABN Amro van deze functie af.

Voor zijn benoeming bij ABN Amro wordt op korte termijn een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders belegd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook