Ton Buchner opvolger van CEO Hans Wijers bij Akzo

Ton Buchner opvolger van CEO Hans Wijers bij Akzo

10-06-2011 Ton Büchner gaat in 2012 AkzoNobel CEO Hans Wijers opvolgen. Dat meldt het verf- en chemieconcern vrijdag 10 juni 2011 in een persbericht.

Hans Wijers, sinds 2002 lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verlaat de onderneming bij de Algemene Aandeelhoudersvergadering (AVA) van 2012, aldus Akzo.

Ton Buchner
De 45-jarige Nederlander Ton Buchner is momenteel nog CEO van Sulzer (SULZF), een Zwitserse beursgenoteerde machinebouwer.

Sulzer AG
Buchner werkt sinds 1994 bij Sulzer. Daarvoor werkte de civiel ingenieur in de olie- en gasindustrie en deed hij een brede internationale ervaring op onder meer in Singapore, Maleisië en Indonesië.

Internationale ervaring
Ook binnen Sulzer heeft Ton Buchner in Azië gewerkt. Zo gaf hij twee jaar leiding aan het verkoopkantoor in Peking, China.

Raad van Commissarissen AkzoNobel
Karel Vuursteen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, zegt verheugd te zijn over de komst van Ton Buchner in januari 2012.

Karel Vuursteen, voorzitter RvC
 ‘Zijn bewezen strategische ervaring met het leiden van een beursgenoteerde onderneming en zijn deskundigheid op internationaal industrieel gebied maken Buchner de ideale kandidaat voor deze functie’, aldus Vuursteen.

AkzoNobel AVA
De benoeming van Ton Buchner moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van AkzoNobel.

Lees ook:
> CV Ton Buchner, nieuwe topman AkzoNobel
> Hans Wijers stopt als CEO AkzoNobel
> AkzoNobel CEO Wijers sluit eerder vertrek niet uit

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook