Hans Wijers stopt als CEO AkzoNobel

Hans Wijers stopt als CEO AkzoNobel

10-06-2011 Hans Wijers, CEO van AkzoNobel, verlaat het verf- en chemieconcern na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2012.

Dat meldt AkzoNobel vrijdag 10 juni 2011 in een persbericht. Hans Weijers wordt volgend jaar opgevolgd door Ton Büchner, nu nog werkzaam als CEO van de Zwitserse beursgenoteerde multinational Sulzer.

Hans Wijers
De 60-jarige Wijers was sinds 2002 lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel. In mei 2003 werd hij benoemd tot topman van ‘s werelds grootste verf- en coatingsonderneming.

Organon
Onder leiding van Hans Wijers stootte AkzoNobel onder meer de farmaceutische activiteiten van Organon af. De farmaciedochter werd voor 11 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse farmaciebedrijf Schering-Plough.

Overname ICI
Ook wist AkzoNobel met Wijers aan het hoofd de Britse verfgigant Imperial Chemical Industries (ICI) over te nemen. Door de overname van ICI groeide het concern uit tot de grootste verf- en coatingreus ter wereld.

Minister van Economische Zaken
Voor Hans Wijers in dienst kwam bij Akzo was hij van 1994 tot 1998 minister van Economische Zaken in het eerste kabinet-Kok.

AkzoNobel (AVA)
Wanneer Wijers precies zijn functie als CEO neerlegt is nog niet duidelijk. Er staat nog geen datum in de financiële agenda van AkzoNobel voor de AVA van 2012.

Lees ook:
> CV Hans Weijers
> AkzoNobel CEO Wijers sluit eerder vertrek niet uit
> Bestuur van AkzoNobel

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook