CEO Ton Wortel weg bij The Greenery

CEO Ton Wortel weg bij The Greenery

01-12-2015 Op dinsdag 1 december 2015 is bekend gemaakt dat president-directeur Wortel per direct bij The Greenery zal vertrekken.

Vertrek
Ton Wortel zal groente- en fruitbedrijf The Greenery na anderhalf jaar per direct verlaten wegens een 'onoverbrugbaar verschil van inzicht' tussen Wortel en de Raad van Commissarissen. Het verschil van inzicht betrof de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan het beleid van de vennootschap. Door The Greenery is geen verdere mededeling gedaan over de aard van het conflict.

 

Conflicten
Het vertrek van de bestuursvoorzitter is niet het enige voorval binnen The Greenery. Het bedrijf heeft de laatste tijd te maken met een dalende omzet door een verlaagd handelsvolume. Hiernaast vertrokken Bert Jansen en Mieke Bello op 23 november 2015 per direct als leden van de Raad van Commissarissen. De reden voor het vertrek was ook in deze gevallen een verschil van mening met de Raad van Commissarissen over de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan het beleid en het toezicht daarop.

Opvolging
De verantwoordelijkheden van Ton Wortel zullen ad interim worden overgenomen door Chief Risk Officer en het enige lid van de Raad van Bestuur Philip Limvers. In een persbericht laat The Greenery weten dat zij vasthoudt aan de ingezette strategie, dat is gericht op intensieve ketensamenwerking met retailpartijen en kostenbeheersing.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het vertrek van Bert Jansen en Mieke Bello

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook