Valerie Diele-Braun nieuwe ceo IMCD

Valerie Diele-Braun nieuwe ceo IMCD

15-03-2023 IMCD N.V. is voornemens Valerie Diele-Braun voor te dragen als nieuwe ceo per januari 2024. Zij zal Piet van der Slikke opvolgen die in december 2021 aankondigde te willen stoppen als ceo.

Valerie Diele-Braun heeft meer dan 20 jaar leidinggevende ervaring in de sector speciale chemicaliën en ingrediënten. Zij is sinds 30 juni 2020 lid van de raad van commissarissen bij IMCD en momenteel ceo van CABB Group GmbH. Hiervoor bekleedde zij leidinggevende functies bij DSM Nutritional Products en Quest International en was zij bestuurslid bij chemieproducent Achroma.

Janus Smalbraak, voorzitter van de raad van commissarissen van IMCD: "Valerie brengt een schat aan ervaring in onze sector mee en leidt met een internationale blik en mindset. Ze heeft een staat van dienst in het stimuleren van bedrijfsgroei op lange termijn. Terwijl ze zowel commerciële als financiële prestaties beheert, heeft Valerie een scherp oog voor de duurzaamheidseisen in de sector. Haar benoeming is het resultaat van een grondig opvolgingsproces. Met Valerie hebben we een uitstekende kandidaat gevonden om het sterke management van IMCD voort te zetten en het bedrijf in de toekomst aan te sturen."

Piet van der Slikke, ceo: "Ik ben verheugd Valerie te verwelkomen in onze raad van bestuur. Dankzij haar rol in de raad van commissarissen hebben we de afgelopen drie jaar kunnen samenwerken, waarbij zij overkwam als een inspirerende collega met een pakkende mix van energie, ervaring en persoonlijkheid. Ik kijk uit naar een soepele overdracht en ondersteun haar om IMCD te leiden in haar ambitie voor duurzame groei."

Het voorstel tot benoeming zal aan de aandeelhouders worden voorgelegd ter goedkeuring tijdens de komende algemene vergadering van aandeelhouders op 26 april. Onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders zal Valerie Diele-Braun terugtreden uit de raad van commissarissen en toetreden tot de raad van bestuur per 1 oktober 2023. Zij neemt vervolgens per 1 januari 2024 het stokje over van Piet van der Slikke als ceo.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook