Acomo draagt Victoria Vandeputte voor als nieuwe non-executive director

Acomo draagt Victoria Vandeputte voor als nieuwe non-executive director

05-08-2021 Acomo (Amsterdam Commodities) heeft op 5 augustus 2021 bekendgemaakt Victoria Vandeputte te willen benoemen tot nieuwe non-executive director. Op 15 september zal haar voordracht tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders worden besproken. 

Victoria Vandeputte is geboren in België en heeft haar master in science behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze spreekt vier talen vloeiend: Nederlands, Engels, Duits en Frans.  Vandeputte heeft in haar carrière verschillende leidinggevende managementfuncties bekleed in de voedselindustrie. Zo heeft ze onder andere acht jaar diverse rollen als manager vervuld voor ICI en heeft ze van 2007 tot 2017 gewerkt als European category manager en global director bij CSM Bakery Solutions, voorheen CSM Bakery Supplies.

Momenteel is zij werkzaam als chief innovation & marketing officer bij Diversi Foods en fungeert ze als non-executive director bij Ackermans & van Haaren. Daarnaast is ze ook actief als lid van het bestuur comité van Streekfonds Oost-Vlaanderen voor het uitwerken van de strategie en de uitbouw van het streekfonds.  

Bernard Stuivinga, voorzitter van de board, licht toe: ‘Victoria Vandeputte is een ware aanvulling op de samenstelling van de board zoals we die nu kennen. In het bijzonder haar rijke ervaring in de voedingsingrediëntenketen op het gebied van business marketing, innovatie en productie. Haar profiel past uitstekend bij de transitie die we als groep doormaken met een sterke focus op handelsactiviteiten naar een onderneming met een groeiende portfolio van additionele natuurlijke voedingsingrediënten.’

Met de eerdere aankondiging van de voordracht van nieuwe ceo Kathy Fortmann zal Vandeputte deel uit maken van de verbreding van de board van Acomo. De huidige Acomo board bestaat op dit moment nog uit de volgende leden: Bernard Stuivinga (non-executive chair), Machtelt Groothuis (non-executive director), Yoav Gottesman (non-executive director), Jan Niessen (non-executive director) en Allard Goldschmeding (executive director).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook