Wouter Devriendt nieuwe commissaris ABN AMRO

Wouter Devriendt nieuwe commissaris ABN AMRO

09-03-2023 ABN AMRO is voornemens Wouter Devriendt te benoemen tot lid van de raad van commissarissen van ABN AMRO Bank N.V. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Centrale Bank.

Op woensdag 19 april staat ABN AMRO's algemene vergadering van aandeelhouders gepland waarin Wouter Devriendt wordt voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Hij zal Anna Storåkers opvolgen, wiens termijn afloopt. Zij wordt op eigen verzoek niet herbenoemd. Verder zal Michiel Lap worden voorgedragen tot herbenoeming, ABN AMRO is nog op zoek naar een achtste lid voor haar raad van commissarissen, iemand die specifieke kennis heeft op het gebied van cultuur, duurzaamheid en transformatie. Het wervings- en selectieproces voor deze benoeming loopt nog.

Wouter Devriendt heeft de Belgische nationaliteit. Hij begon zijn carrière bij ABN AMRO, waar hij in verschillende nationale en internationale functies werkzaam was, voornamelijk binnen de wholesale en corporate bank. Tussen 2005 en 2008 werkte hij voor Fortis (Brussel en Amsterdam) en gaf hij mede leiding aan de integratie van ABN AMRO in de Fortis-groep.

Verder is hij non-executive director geweest bij Belfius en Hellenic Financial Stability Fund en was hij chairman van Amsterdam Trade Bank. Van 2016 tot 2020 was hij ceo van Dexia, om vervolgens de functie van senior executive vice president head of finance & control bij UniCredit Group te vervullen.

Tom de Swaan, voorzitter van de raad van commissarissen: ‘We zijn heel blij met de voordracht van Wouter Devriendt als lid van de raad van commissarissen. Wouter Devriendt is genomineerd vanwege zijn diepgaande kennis van de financiële sector en banken. Hij is een ervaren bankier met veel inzicht in risicomanagement en strategie en heeft uitgebreide bestuurservaring. We danken Anna Storåkers voor haar waardevolle bijdrage aan de raad van commissarissen, met name dankzij haar kennis van en expertise van de financiële sector en risicomanagement.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook