Wouter Koolmees president-directeur NS Groep

Wouter Koolmees president-directeur NS Groep

10-10-2022 NS Groep heeft op 10 oktober bekendgemaakt dat Wouter Koolmees per 1 november is benoemd als nieuwe president-directeur.

Wouter Koolmees was van 2017 tot 2022 minister van sociale zaken. Hij wordt op voordracht van de raad van commissarissen van NS aangesteld door de aandeelhouder, de minister van financiën. De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de aanstelling van Koolmees.

Koolmees volgt Marjan Rintel op, die per 1 juli het bedrijf verliet om president-directeur van KLM te worden. De functie van president-directeur werd sindsdien waargenomen door financieel directeur Bert Groenewegen.

President-commissaris Gerard van der Aast zegt over de benoeming van Koolmees het volgende: 'Wouter Koolmees heeft een bewezen staat van dienst als bestuurder die zaken voor elkaar krijgt. Altijd vanuit het maatschappelijk oogpunt, waarbij hij de belangen van verschillende groepen weet te verenigen. Ik heb er vertrouwen in dat hij NS naar een volgende fase kan leiden in een tijd dat de bereikbaarheid van Nederland onder druk staat.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook