Marketeer: durf je intu´tie te volgen!

Auteur: Jan Marijne | 30-09-2008

Marketeer: durf je intu´tie te volgen!
Vanaf onze geboorte worden we al gestraft als we het wagen om onze intuïtie te volgen. Een kruipende baby op ontdekkingsreis door de kamer ("Hee, geinige vaas!") wordt iedere minuut gewaarschuwd, opgepakt en een andere richting opgezet. Of liever: vastgesjord in de box. Daarna volgen nog minstens 15 tot 20 slopende schooljaren waarin we voor het merendeel bestaande feiten, die de docent belangrijk schijnt te vinden, uit ons hoofd moeten leren en dan weer tijdens een examen op mogen hoesten. Goed gedaan, alles keurig onthouden!

Belangrijke competentie marketeer: creativiteit!
Al decennia-, zo niet eeuwenlang wordt ons dus afgeleerd om te vertrouwen op onze intuïtie. Maar het leuke is: intuïtie wordt genetisch niet "uit-geëvolueerd". We hebben het nog steeds! En, zonder uitzondering: iedereen heeft ‘t! Da's mooi, want een van de belangrijkste competenties van een marketeer is: creativiteit. In de betekenis van out-of-the-box kunnen en durven denken.
En kunnen en durven voelen.

Kies voor je gevoel
Marketing doe je namelijk op gevoel en niet op een Excel-sheet. Dus marketeer: voor echt (ver)nieuwe(nde) marketing zouden jij en je organisatie weer eens op intuïtie moeten durven vertrouwen. Het zal even wennen zijn en het vergt inderdaad de nodige ‘guts' om de zoveelste analyse uit dat (veilige) marktonderzoek naast je neer te leggen en te kiezen voor je (onbewijsbare) goede gevoel. Het zou al 'n mooi begin zijn als we daardoor nooit meer aan hoeven te zappen tegen TV-commercials met zingende WC-potten, pratende scheermesjes en dansende afwasborstels!

Lees ook:
> Topmanager in deeltijd
> Volg je instinct en je kunt de top halen
> Biografie Jan Marijne

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie