Ban stress uit je leven

Ban stress uit je leven

Auteur: Quinty Danko | 20-03-2008

Hoe je als manager effectiever kunt zijn door angsten te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen. "Het kan door je gedachten onder controle te houden", zegt de Amerikaanse management-consultant Phil Nuernberger.


"Stress is geen noodzakelijk deel van het leven en niet effectief in het werk", zegt Phil Nuernberger, gepromoveerd in de psychologie en meester in tantra yoga. Hij combineert de wijsheid en kennis uit het oosten met de wetenschap en de praktijk uit het westen.


Maar hoe doe je dat, stress overkomt je toch? Nee, zegt Nuernberger, stress doe je jezelf aan. Het ontstaat als angst en twijfel aan jezelf, je gedachten en je doen en laten beheersen.


Eigenlijk draait het allemaal om het onder controle houden van je gedachten. Iedereen doet het wel, in gedachten oude gesprekken herhalen. Of van te voren de gesprekken of handelingen al tientallen keren laten plaatsvinden voordat het werkelijke gesprek plaatsvindt, als het al komt. Dat kost allemaal zinloze energie en levert stress op. Door angst voor wat komen gaat of door beleving van eerdere mislukkingen kunnen het lichaam en de hersenen niet goed reageren als er werkelijk iets gebeurt. Bovendien vreet het energie.


Er zijn van die gedachten die destructief zijn voor je gezondheid, zoals ontkenningen om de werkelijkheid te vermijden: ‘ik kan niet geloven dat...' of ‘ik begrijp het niet' of ‘hoe kon dit gebeuren?'. De slachtofferrol dus. Ook slecht voor de gezondheid is de overreactie: dramatiseren. Of geloven dat het nooit meer beter zal gaan of goed zal komen. Wat ook funest is, is gedachte lezen: we denken te weten wat anderen van ons denken. Niet aan beginnen.
Nuernberger: "Vergeet nooit de wet van de gedachte: waar je aandacht aan besteedt, groeit in je gedachte. Kies ervoor om aandacht te geven aan je kracht, aan je goede eigenschappen."


Ook topmanagers leiden aan stress, alleen is de ene topmanager beter in staat om die stress te managen dan de ander. Er zijn vele manieren om te ontstressen (bijvoorbeeld sporten of andere hobbies). Het verschil met de door Nuerberger aangereikte technieken is tweeledig: enerzijds zijn ze erop gericht om te voorkomen dat je stress krijgt (doordat je bij een eerste gevoel van stress de door hem aangereikte technieken kan toepassen die de verdere opbouw van stress stoppen) anderzijds zijn ze altijd en overal toepasbaar zonder dat iemand het in de gaten heeft (tijdens een meeting, een moeilijk gesprek, .......) De topmanagers die deze technieken gebruiken lijken van stress weinig last te hebben, die zijn niet angstig aangelegd anders hadden ze die positie niet bereikt en zij twijfelen zelden openlijk aan zichzelf.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/Analyse-Vlerick03v.jpg

Digital transformation know how

Digitale turbulentie is het nieuwe normaal. Hoe zorg je voor stabiliteit in woelige tijden? Professor digital transformation Stijn Viaene van Vlerick Business School bundelde jarenlang opgebouwde kennis in zijn boek Digital transformation know how. In dit artikel schetst hij de belangrijkste conclusies.

lees artikel
scopist_posts/originals/Analyse-CGLytics03v.jpg

Bestuurder, bent u wel eerlijk ingeschaald?

Bestuurdersbeloningen houden de gemoederen in de aanloop naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen bezig: zijn die wel in lijn met de bedrijfsprestaties? Aniel Mahabier, ceo van governancedataspecialist CGLytics, ziet de aandacht van aandeelhouders hiervoor verder toenemen: onvoorbereid zijn betekent een reputatierisico.

lees artikel
scopist_posts/originals/BOLD leaders 250.jpg

Franziska Schaadt, Guy Wijnen en Snezana Zivcevska-Stalpers zijn BOLD Leaders

Deloitte organiseert jaarlijks een verkiezing onder ondernemers en bedrijven – groot en klein – op zoek naar leiders die broad, optimistic, long term en daring ofwel BOLD zijn en reikt dit jaar voor de tweede keer de BOLD Leader Award uit. De drie finalisten van het BOLD Leader-programma stellen zich voor in een persoonlijke brief, waarin zij hun visie op leiderschap geven.

lees artikel
facebook