AND International Publishers N.V.

  • Beurscode: AND (Beursgenoteerd)
  • AND is opgericht in 1984
  • AND = Automotive Navigation Data
  • AND heeft 276 FTE in dienst (ultimo 2010, waarvan 249 in India)
  • Adres hoofdkantoor AND: Van Vollenhovenstraat 3, 3016 BE ROTTERDAM

Over AND

AND (Automotive Navigation Data) is een in 1984 opgericht en beursgenoteerd (Euronext Amsterdam) softwarebedrijf. Vanuit Rotterdam en India ontwikkelt en levert AND digitale kaarten voor toepassingen op mobiel, smartphone, websites en desktops.

In India (249 FTE) worden de digitale kaarten geproduceerd. Het Rotterdamse hoofdkantoor (27 FTE) is verantwoordelijk voor de inkoop van de geografische informatie, ontwikkeling van productietools en de verkoop van de digitale kaarten.

AND wil als aanbieder van digitale kaarten het alternatief in de markt zijn, welke wordt gedomineerd door Navteq en Tele Atlas (TomTom).

AND beschikt inmiddels over kaarten met een wereldwijde dekking. Onlangs is er voornamelijk geïnvesteerd op kaarten (straatniveau) van West-Europa.

Organisatiestructuur AND

AND heeft als bescheiden organisatie ook een bescheiden bestuurlijke organisatiestructuur. AND heeft een raad van bestuur en een raad van commissarissen. De raad van bestuur heeft één lid, Maarten Oldenhof (voormalig directeur Ajax). De raad van commissarissen heeft naast voorzitter Piet Middelhoven, ook Rob Westerhof als lid (voormalig voorzitter PSV).

De raad van commissarissen (RvC) van AND is verantwoordelijk voor de toezicht op de raad van bestuur. Daarnaast staat de RvC de heer Oldenhof en advies terzijde. De RvC is daarnaast verantwoordelijk voor de voordracht en de remuneratie van de bestuurder. De AvA is verantwoordelijk voor de benoeming van de bestuurders en commissarissen.