Vlerick Business School

  • Opgericht in 1953 door AndrĂ© Vlerick
  • Vier campussen: Gent, Leuven, Brussel en St. Petersburg
  • 17.000 alumni wereldwijd
  • Tachtig executive opleidingen voor 5.000 executives per jaar
  • 32 miljoen euro omzet
  • 180 medewerkers

Over Vlerick Business School

Vlerick Business School is de oudste internationale business en managementschool van Europa. Professor en politicus André Vlerick stichtte de school in 1953. Gedurende meer dan vijftig jaar was hij de bezieler van een vernieuwende Europese managementaanpak.

In de schoot van haar twee ‘peteruniversiteiten’, UGent en KU Leuven, ontwikkelde Vlerick al snel een solide reputatie als onafhankelijke school met een sterke internationale focus. En bovendien een instelling die erin slaagt de academische- en de bedrijfswereld aan elkaar te koppelen en vorm te geven aan de toekomst van global business.

Vlerick biedt tachtig executive opleidingen aan, waarbij ruimte is voor vijfduizend executives per jaar en theoretische kennis met praktisch inzicht wordt gecombineerd. Vlerick heeft een strategische alliantie met Peking University en the University of Stellenbosch Business School.

Er zijn een aantal managementdomeinen waarbinnen masteropleidingen te volgen zijn. Hieronder vallen onder meer Innovatiemanagement, Strategie, People management & leiderschap en Accounting & Financieel management. Volgens Vlerick wordt haar spirit gekenmerkt door openheid, vitaliteit en een passie voor innovatie en ondernemen.

managementdenkers.jpg

Dossier : Managementgoeroes

Interesse in de belangrijkste managementtheorieën en management modellen? Hier vindt u interviews met en artikelen met toonaangevende managementgoeroes in samenwerking met onder andere Vlerick en Nive.

Raad van Bestuur

Overige managers Vlerick Business School

facebook
0
shares