Nieuwe ceo IKEA Nederland

Nieuwe ceo IKEA Nederland

25-05-2023 Met ingang van 1 september wordt Alessandra Zini (1969) benoemd tot ceo en cso van IKEA Nederland. Ze volgt Paul de Jong op, die deze functies gedurende 3,5 jaar heeft bekleed en eerder dit jaar afscheid nam van het Zweedse woonwarenhuis.

De Italiaanse Alesandra Zini is al meer dan 22 jaar werkzaam bij Ingka Group, de grootste franchisenemer van het IKEA-concept, en bekleedt momenteel de functie van global employee & labour relations manager.

Zini begon haar loopbaan bij IKEA in 2001 als trainee in Milaan, Italië. Sindsdien heeft ze verschillende managementrollen vervuld, waaronder die van market manager bij IKEA Rome en IKEA Portland (VS). In 2017 vertrok Zini naar Frankrijk, waar ze plaatsvervangend ceo werd van IKEA Frankrijk. De afgelopen twee jaar heeft ze de functie van global employee & labour relations manager bij Ingka Group bekleed. In die hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor het creëren van een gezonde en open werkomgeving binnen Ingka Group. Vanaf september 2023 zal Zini als ceo het voortouw nemen bij IKEA Nederland en leidinggeven aan ongeveer 6.000 medewerkers.

Alessandra Zini: "Ik voel me vereerd om het Nederlandse team te mogen versterken en voort te bouwen op het geweldige werk dat hier al is verricht om IKEA toegankelijker, betaalbaarder en duurzamer te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van IKEA voortkomt uit de toegewijde medewerkers. Ik zal de eerste peride dan ook gebruiken om zo veel mogelijk collega's te ontmoeten en hun kennis en ervaring mee te nemen in onze plannen. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendig IKEA, waarbij we oog hebben voor elkaar en als bedrijf een positieve impact hebben op de wereld om ons heen."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook