Alexander Rinnooy Kan lid Eerste Kamer

Alexander Rinnooy Kan lid Eerste Kamer

27-05-2015 Voormalig president-commissaris van De Nederlandsche Bank Rinnooy Kan is gekozen als lid van de Eerste Kamer voor D66.

Verkiezing
Op dinsdag 26 mei kozen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. D66 behaalde bij de verkiezingen tien zetels, waardoor Alexander Rinnooy Kan (nr. 2 op de kandidatenlijst) Eerste Kamerlid is geworden. Rinnooy Kan was tussen 2006 en 2012 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, het onafhankelijk adviesorgaan voor het kabinet en parlement. Tussen 2012 en 2015 was Rinnooy Kan voorzitter van de Raad van Commissarissen bij De Nederlandsche Bank, een functie die hij voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer moest opgeven. Sinds 2012 is Rinnooy Kan hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Reactie Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan laat weten dat hij, vanuit zijn ervaringen in de publieke en private sector, graag een bijdrage wil leveren aan de Nederlandse politiek. "Dat is de reden dat ik mij kandidaat heb gesteld voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer, een instituut dat de laatste jaren aan politieke betekenis heeft gewonnen en dat ruimte biedt voor wezenlijke bijdragen aan de kwaliteit van het politieke proces", aldus Rinnooy Kan.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het aftreden van Rinnooy Kan bij De Nederlandsche Bank

(fotograaf: Christiaan Krouwels)

Interview met Alexander Rinnooy Kan

Verjonging in de raad van toezicht

Verjonging in de raad van toezicht

24-10-2023 De ervaren toezichthouders aan onze rondetafel zijn enthousiast over jonge toezichthouders, die nieuwe kennis brengen en een andere kijk op de tijdgeest. Als trainee krijgen ze de kans te groeien in hun rol. ‘Sta je als toezichthouder niet open voor inzichten van jongeren, dan doe je de organisatie en jezelf tekort.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook