Alexander Wynaendts nieuwe voorzitter raad van toezicht Rijksmuseum

Alexander Wynaendts nieuwe voorzitter raad van toezicht Rijksmuseum

01-02-2018 Alexander Wynaendts is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rijksmuseum.

Alexander Wynaendts start per 1 april als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rijksmuseum. Hij volgt Jaap de Hoop Scheffer op.

Alexander Wynaendts zegt over zijn benoeming het volgende: "Het Rijksmuseum is voor mij een van de meest inspirerende locaties in Nederland. Een museum met een prachtige missie om mensen, kunst en geschiedenis met elkaar te verbinden. Ik kijk er naar uit om samen met de directie en de leden van de raad van toezicht een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere toekomst van het Museum van Nederland."

Taco Dibbits, hoofddirecteur, geeft aan verheugd te zijn over de benoeming: "Met zijn ervaring in het internationale bedrijfsleven, zijn ervaring als toezichthouder in de culturele sector en zijn liefde voor de collectie van het Rijksmuseum waar kunst en geschiedenis hand in hand gaan, kan hij een waardevolle bijdrage leveren aan het Rijksmuseum."

De overige leden van de raad van toezicht zijn: Abdelkader Benali, Marjan Oudeman (vice-voorzitter), Hans Goedkoop, Heleen Kersten, Chris Vogelzang en Sir John Leighton.

Meer over Alexander Wynaendts

Alexander Wynaendts toezichthouder bij Citi

Alexander Wynaendts toezichthouder bij Citi

10-09-2019 Alexander Wynaendts is benoemd tot non-executive director bij Citi.

Interview met Alexander Wynaendts

Alex Wynaendts: 'Het traditionele verzekeringsmodel is verleden tijd voor ons'

Alex Wynaendts: 'Het traditionele verzekeringsmodel is verleden tijd voor ons'

11-02-2020 De transitie van afscheidnemend Aegon-ceo Alex Wynaendts hield gelijke tred met de fases die het concern de afgelopen jaren doormaakte. Van crisismanager ontwikkelde hij zich tot leider die duurzaamheid uitdraagt. ‘Onze boodschap bij iedereen helder krijgen, duurde langer dan ik verwachtte.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook